Så väljer du en professionell Golvläggare i Ludvika

Oavsett vilken typ av hantverkare du behöver anlita är det viktigt att du gör ett bra val för att du ska bli nöjd med slutresultatet. Många lägger sitt golv själv, men om du till exempel vill ha ett hållbart parkettgolv eller slipa ett befintligt golv är det bäst att anlita en golvläggare. Detsamma gäller om det handlar om att lägga golv i ett våtrumsutrymme. 

Viktigt att tänka på när du anlitar golvläggare

  • Se till att företaget du planerar att anlita har f-skattsedel
  • Kontrollera så företaget har god ekonomi och inga betalningsanmärkningar
  • Be om en detaljerad offert från företaget
  • Kontrollera tidigare kunder & referenser
  • Begär ALLTID skriftligt avtal
Golvläggare Ludvika uppfyller alla punkter ovan 


Kontrollera företaget 

Du bör alltid kontrollera att golvläggaren är professionell och att de innehar f-skattsedel. Det innebär att företaget utför lagligt arbete och att du som kund kan be om ROT-avdrag för arbetskostnaden för golvläggningen. Oftast är det företaget själv som ordnar med ansökan om ROT-avdraget till dig, men du måste själv kontrollera att du har rätt till det samt säga till hantverkaren att du önskar utnyttja avdraget.


Att be om referenser är också ett smart drag som kund och inget professionellt företag nekar dig kontaktuppgifter till tidigare kunder. Du bör välja referenser som fått samma typ av uppdrag utfört och du ska inte heller vara rädd att kontakta dem för information om hur de upplevde företaget och det slutförda arbetet. Genom att se resultat hos andra som anlitat hantverkaren kan du känna dig mer trygg i att anlita dem.

Offert och avtal är ett måste när du ska renovera eller lägga om golvet

Du ska alltid begära en offert för arbetet du önskar ha utfört och det klokaste är att be om en detaljerad sådan. I en detaljerad offert anges vad kostnaden är för materialet, eventuella transporter samt arbetskostnaden för sig. Det är bra att veta, speciellt för dig som ska använda ROT-avdrag. Avdraget gäller nämligen inte på kostnader för material och annat, utan enbart för själva arbetskostnaden för hantverkaren.


När det har blivit dags att avtala om arbetet ska avtalet alltid vara skriftligt. Med ett skriftlig avtal kan du känna dig trygg med att arbetet utförs som det ska. Se till att all nödvändig information är med i avtalet, så som priset, beräknad tid för projektet samt allt som ska ingå så som exempelvis bortforsling av skräp och liknande. Läs alltid igenom avtalet noggrant innan du skriver under.

Vi på Golvläggare Ludvika står gärna till din tjänst

Vi på Golvläggare Ludvika har gedigen erfarenhet av mattläggning och vi är en mattläggare i Ludvika som du kan lita på. Du kontaktar oss enkelt via vårt kontaktformulär så ger vi dig en offert helt kostnadsfritt. Vi erbjuder konkurrenskraftiga pris på allt vårt arbete och med högsta kvalitet för att du ska kunna känna dig trygg. Om du behöver hjälp med planering och materialval bidrar vi gärna med vår expertis för att underlätta planeringen för dig.


Fyll i vårt formulär att få kostnadsfri rådgivning och offert!

Våra kunniga och certifierade golvläggare i Ludvika genomför kvalitativa golvläggningar - till konkurrenskraftiga priser. Hör av dig till oss så kan vi ta fram ett förslag efter just ditt behov.