Våra tips inför din mattläggning i Dalarnas län

När det kommer till mattläggning är inget som det tidigare har varit. Du kan glömma de gamla tråkiga plastmattorna från förr som ofta hade en kulör av lätt gul/brunt. Dagens mattor kommer i flera olika färger och mönster och har verkligen blivit bättre med tiden. Om du funderar på att genomföra en mattläggning finns det några saker som kan vara bra att ta hänsyn till om du vill att din matta skall bli långvarig. Mycket beror på vilket underlag och i vilket rum du skall lägga mattan i. 

Mattläggning i olika rum

Olika mattor passar i olika rum. För att vara mer exakt är det golven som avgör vilken typ av matta du bör välja. Vill du exempelvis lägga in en matta i din källare med betonggolv krävs en matta som inte har gummibaksida. Utan du skall hellre satsa på en matta som andas, exempel på en sådan är heltäckningsmattor med vävbaksida, filtbaksida eller fusionback. Det är av stor vikt att du ser till att mattans baksida andas eftersom det annars kan skapas mögel eller liknande.

Våtrumsmatta med golvexperterna i Ludvika

Planerar du däremot en mattläggning i ditt badrum är det en våtrumsmatta du skall leta efter. Detta är en matta som precis som dess namn avslöjar är gjord för utrymmen där det kommer förekomma vatten så som badrum eller tvättstugor. Du kan sätta en våtrumsmatta på både väggar och golv. Det finns några våtrumsmattor som endast är avsedda för att sitta bakom kakel och klinker för att användas som tätskick, men det finns också de som kan användas för både tätskick och ytskick.

Att välja rätt matta

Som tidigare nämnt finns det numera ett oändligt utbud av mattor och våtrumsmattor. Du kan lätt sväva iväg och välja det som känns rätt just där och då. Det du dock bör ha i bakhuvudet när du gör ditt val av matta mer än att den är anpassad för just ditt ändamål är att den skall kunna sitta ett tag. Den skall kunna sitta i 30 år utan att du tröttnar på den eller att den nya ägaren nödvändigtvis skall vilja byta den.

Välja en tidlös matta som kan passa in hos flera olika stilar

Är det ett väldigt mörkt rum så som ett badrum utan fönster kommer det med all säkerhet bli ännu mörkare med ett mörkt golv och mörka. Det finns såklart stora fördelar med att det numera finns ett stort utbud av mattor och våtrumsmattor. Ett badrum blir lätt mer ombonat med hjälp av våtrumsmattor och man kan skapa ett helt nytt rum bara genom att ändra färg på vägg och golv.

Ta hjälp av oss kunniga golvläggare i Ludvika

För att ditt resultat skall bli så bra som möjligt är det en god idé att ta in experter på just golvläggning. Bor du i Ludvika kan du få hjälp av erfarna mattläggare som baserat på erfarenhet, kunskap och genomtänkta materialval utför riktigt snygga golv. Vi gör även kostnadsfria hembesök för att ge din vägledning i vilket golv du kan lägga in och hur du bör tänka. Detta är givetvis helt utan köpkrav men vi kan även ge offert på plats.

Ta en trygg väg till fina golv, via riktigt duktiga Golvläggare i Ludvika!

Fyll i vårt formulär att få kostnadsfri rådgivning och offert!

Våra kunniga och certifierade golvläggare i Ludvika genomför kvalitativa golvläggningar - till konkurrenskraftiga priser. Hör av dig till oss så kan vi ta fram ett förslag efter just ditt behov.